14 mars 2020
13:00

Referat: Dalby Gif - AIF Barrikaden

Startelva: Mahmud – Milad, Athiar, Paa, Ghafur, Abbe – Vasilis, Alex M, Shershah – Simon A, Hkmat

Avbytare var Rabih Abou Jabal (comeback) som kom in som högerback/högerytter redan efter knappa 10 min och spelade där resten av matchen, Nebil som också kom in efter knappa 10 min, i hans fall som anfallare för att sedan skifta mellan denna position och vänsterback/vänsterytter och Zirvan som kom in som defensiv mittfältare efter cirka en halvtimme (?) och spelade i den positionen tills han blev utbytt cirka 20 minuter från slutet.

Vi spelade för dagen med ett något annorlunda spelsystem än vanligt. Man kunde kalla det 5-3-2 men lika gärna 3-5-2 med tre mittbackar varav en stötande, två offensiva backar/yttrar och tre centrala mittfältare.

Dalby hade ett totalt grepp om spelet till en början och hade redan efter en kvart gått fram till 2-0, det första målet genom ett skott ur tämligen nära håll men ur lite halvsnäv vinkel, det andra stolpe-in från en bit utanför straffpunkten. Strax efter 2-0-målet fick vi sett till spelet ett synnerligen oförtjänt reduceringsmål. Skottet från Alex tog dessutom på en försvarare och ändrade riktning. Sägas ska dock att målet föregicks av ett riktigt fint anfall med många inblandade, där den som nickpassade Alex var Simon.

Dalby fortsatte att dominera en tid om än inte lika eftertryckligt som tidigare och när det spelats 25 minuter hade Dalby 9-1 i avslut. Mot slutet av halvleken jämnades spelet ut helt och hållet.

Andra halvlek var bara några tiotal sekunder gammal när Dalby hade ett inlägg som med några decimeters håll svepte förbi två omarkerade spelare framför mål. Hade vi tidigare haft lite tur med marginalerna så kom nu några minuter där det var precis tvärtom. Först gjorde de ett 3-1-mål som ur min skapliga vinkel såg ut att föregås av klar offside och därefter borde vi som jag uppfattade det (från följaktligen en lika dålig utgångspunkt som den förra var bra) haft en straff när Simon drogs ner.

Nu var det tätt mellan Dalby-målchanserna igen och vi lyckades dåligt med vår pausmålsättning att försöka hålla ställningarna bakåt i början i syfte att mot slutet gå mer på offensiven för att kunna kvittera. Vi chansade lite väl mycket och lite dribblande på själva mållinjen och slarviga bolltapp hade en stor del i Dalbys chanser att ytterligare öka på sin ledning. Efter knappa kvarten var Dalby så nära man kan komma att göra ett fjärde mål när en skott som passerat Mahmud hamnade klockrent i den bortre stolpen där en alldeles ensam Dalbyspelare tillstötte. Dock misslyckades han märkligt nog att få in bollen från en decimeters håll.

Med början från att Dalby var väldigt nära att göra självmål reste vi oss efter denna inledande anstormning från Dalbys sida väldigt mycket och stundtals var vi det bättre laget. Nu fanns det en tendens att medan vi förde spelet med mycket folk på deras planhalva var Dalby hänvisade till kontringar (vilka dock ofta kunde blivit farligare med klokare beslut eller om Mahmud inte varit så bra och säker i målet eftersom en kombination av en kanske väl stor uppflyttning av spelare och dålig ork att jobba hem från många av våra spelare innebar att de ofta kom två mot en eller tre mot två.)

Vi fick de sista 20 minuterna flera frispakar ur fina lägen. Alla slogs av Shershah. En av dem resulterade i den 73:e min på ett välplacerat skott som alltså innebar reducering till 2-3. För att föregå händelseförloppet lite så valde Shershah på en annan av frisparkarna precis i slutsekunderna att ur väldigt liten vinkel istället för att slå det förväntade tillägget dra på stenhårt direkt mot mål. Hade inte våra spelare sett ut att bli lika överraskade som Dalbys av Shershahs beslut så hade de nog kunnat slå in målvaktsreturen.

Mellan ovannämnda frisparkar hände det en hel del åt båda håll. De hade en hands i straffområdet som kunde gett oss straff vid en kalabalikartad situation framför Dalbys mål. De hade flera bra avslut där Mahmud fick visa hela sitt kunnande i form av ett par verkligt kvalificerade räddningar. I den 81:a min hjälpte det dock inte att Mahmud genom att tänja sig till det yttersta fick händerna på bollen eftersom returen efter lite flipperspel framför mål ledde till att en Dalbyspelare kunde raka in bollen. En viss roll i Dalbys många chanser var ett Milad den här gången inte bara fick sitt vanliga gula kort utan med drygt 10 minuter kvar ännu till för en onödig hands och blev utvisad vilket var extra synd eftersom han varit mycket bra.

Dalby hade inte riktigt toppat lagen men spelar dock i fyran. Själva hade vi ju hade ett enormt frånfall av spelare i helgen och hade svårt att få ihop en hel trupp trots att fredagskvällens match blivit inställd sedan Klågerup inte fått ihop lag. Med tanke på att dessutom bara 3-4 spelare av dagens 14 var sådana som varit startspelare tidigare under försäsongen var vår insats riktigt, riktigt bra. Flera av spelarna hade ju bara tränat en gång i år, någon inte alls och flera hade inte ens träffat varann men även dessa kämpade på så mycket de orkade och gjorde fullt godkända insatser.

Statistik: (våra siffror först): Hörnor: 5-5 Avslut på mål: 6-16 Avslut utanför: 3-9